19/06/2024 2:31 PM

Fights Plog

Exceptional automotive

Miksi kesärenkaat ovat parhaat kesällä

Suurimmalla osalla ihmisistä ei tunnu olevan ongelmia käyttää  kesärenkaita  kesällä. Useimmat ihmiset käyttävät autoa ympäri vuoden, joten  talvirenkaat  ovat talvella ja kesärenkaat kesällä. Kun maassa on jäätä tai lämpötila on pakkasen puolella niin sinulla tulisi olla talvirenkaat alla. Tämä tarkoittaa, että joudut odottamaan tarpeeksi kauan keväällä ennen vaihtamista kesärenkaisiin ja vaihtamaan tarpeeksi aikaisin syksyllä ennen talvisien kelien saapumista. Kesärenkaat kovettuvat talvella, eivätkä pysty saamaan tarpeeksi pitoa. Ne menettävät kyvyn tarttua tienpintaan koko karheudellaan. Tämä tapahtuu matalissa lämpötiloissa, joten talvirenkaat ovat parempia kuin kesärenkaat, kun lämpötila on alle nolla astetta. Tämä tarkoittaa, että voit siirtyä talvirenkaisiin syksyllä, jopa kun lämpötila alkaa lähestyä nollaviivaa.

Jos sinulla on nastarenkaat, sinulla on rajoituksia, jotka rajoittavat niiden käyttöaikaa. Päivämäärä rajoituksiin voi olla poikkeuksia, mikä tarkoittaa, että voit käyttää niitä, jos sinulla on vielä talvinen sää. Jos sinulla on kitkarenkaat, sinulla ei ole samoja rajoituksia. Sinulla ei oikeastaan ​​ole rajoituksia kitkarenkaille. Talvirenkaita ei tule käyttää kesällä riippumatta siitä, onko niissä nastat, koska ne muuttuvat liian pehmeiksi, mikä lisää vierintävastusta ja tuottaa lämpöä renkaassa. Tämän seurauksena renkaat kuluvat paljon nopeammin kuin kuvitellaan.

Vaihtaessasi kesärenkaista talvirenkaisiin, on tärkeää tarkistaa molemmat sarjat huolellisesti. Käytettävien kesärenkaiden kuvioiden syvyyden on oltava yli 4 mm. Jos niissä ei ole sitä, sinun on ostettava uudet renkaat ja asetettava ne vanhojen renkaiden sijaan. Renkaissa ei tulisi olla myöskään vaurioita, kuten halkeamia, tai sivujen kulumisvaurioita. Niissä tulisi olla myös oikea ilmanpaine, jotta voit ajaa turvallisesti vaihdon jälkeen. Vauriot tulee tarkistaa välittömästi. Renkaat tulisi asentaa kiertämällä, joten vasemmalla taka-akselilla istuvat tulisi nyt asentaa vasemmalle etuakselille kulutuserojen tasaamiseksi. Talvirenkaat on pestävä, kun ne on irrotettu ja merkitä niihin paikat joissa ne olivat kiinnitettyinä, esimerkiksi vasemmalle eteen. Ne olisi myös tarkistettava, ovatko ne riittävän hyvässä kunnossa selviytyäkseen toisesta vuodenajasta, koska ei ole tarpeellista varastoida renkaita, joita ei voida käyttää ensi vuonna. Tarkista myös, onko niissä vaurioita. Renkaita on myös säilytettävä oikeissa olosuhteissa, viileässä ja auringonvalolta suojattuna. Kerro rengaskorjaamollesi kuinka varastoit renkaasi.

Väärällä renkaalla ajaminen vaikuttaa turvallisuuteen, joten hyvä, korkealaatuinen kesärengas, jolla on alhainen vierintävastus, hyödyttää sinua, koska se vähentää sekä bensiinin kulutusta että renkaan kulumista. Halpojen renkaiden valinnalla on yleensä negatiivinen vaikutus kustannuksiin, turvallisuuteen ja ympäristöön. Joten varmista, että valitset hyvät renkaat ja että vaihdat ne ajoissa, jotta ajat talvirenkailla, kun sinulla on talvirenkaat, ja ajat aina kesärenkailla kun on kesä.

Lisätietoja kesärenkaista löytyy osoitteesta : https://vianor.fi/