18/05/2024 9:11 AM

Fights Plog

Exceptional automotive

Forsikre deg om at bilen din er i god stand før du legger ut på en lang kjøretur

C:UsersWorkAppDataLocalMicrosoftWindowsINetCacheContent.WordHurtig bilservice.jpeg

Hvis du planlegger en lang kjøretur, bør du også forberede både deg og bilen før du reiser. Du bør ha et klart bilde av hvor du skal gå og hvilken rute du skal ta for å komme dit, slik at du ikke trenger kart eller noe annet som kan distrahere deg mens du kjører. Bruker du bilens GPS, kan det være verdt å programmere destinasjonene før du reiser. Planlegg stoppene og eventuelle overnattinger slik at du ikke trenger å lete etter hotell midt på natten. Hvis du vet hvordan og hvor du kjører, kan det være interessante ting å se eller stoppe underveis, noe en godt planlagt tur sørger for at du ikke går glipp av.

Så sørg for at du har nødvendigheter i bilen, som vann ekstra batteri til mobiltelefonen skriver en powerbank, sko å gå i hvis bilen skulle ha problemer og de riktige klærne, det vil si varme klær med hatt og hansker hvis det er vinter og en jakke hvis det er sommer. Ta med biltilbehør som kan være nødvendig. Spade, børste og isskraper hvis det er vinter, startkabler, tau og lommelykt er også bra å ha i bilen. Forsikre deg om at dekket er i god stand og at lufttrykket er bra. Reiser trenger ikke alltid være så lange, men hvis du reiser til fotturer eller andre utendørsaktiviteter der du må kjøre distansen, er det godt å være forberedt på at bilen får problemer. Hvis det er tilfelle, kan et kokkekjøkken være godt å ta med, i tillegg til sovepose og telt.

Sjekk bilens dekk slik at de er fri for skader og at de har tilstrekkelig lufttrykk og at mønsterdybden er over 4mm. Hvis det er sommer, må du ha gode sommerdekk, og hvis det er vinter, trenger du gode vinterdekk. Hvis du har dekkdekk på bilen, må du sørge for at dekkdekkene er tillatt på hele avstanden du har tenkt å kjøre. Det er viktig hvis du reiser til forskjellige land, for eksempel en skitur til Alpene, hvor du kan få problemer hvis du har tenkt å kjøre gjennom Tyskland fordi piggdekk ikke er tillatt der.

Hvis du skal kjøre lange avstander, bør du sørge for at bilen er godt betjent. Hvis det var lenge siden du hadde bilen på bilservice, kan det være verdt å forlate bilen på en kondisjonstest på et bilverksted da de går gjennom de kritiske delene av bilen som dekk, bremser og støtdempere. De sjekker også bilens væsker og lysene. Å oppdage problemer tidlig er alltid lønnsomt og øker sikkerheten. Du vil unngå problemer underveis som kan føre til dyre kanselleringer og reparasjoner underveis.

Dekktrykket bør sjekkes dagen du reiser, når bilen er pakket og har alle passasjerene i bilen. Lavt dekktrykk kan føre til økt drivstofforbruk og dekkslitasje, noe som kan gjøre turen dyrere enn forventet.

For mer informasjon om hvordan du best kan forberede deg på en lang reise med service og riktig bilutstyr, besøk: https://vianor.no/